Povídka č. 6 (9. kolo) - Ice & Fire

upraveno 17. března 2015 v Povídky
imagePovídka č. 6 (9. kolo) - Ice & Fire

I. Přivinula se těsněji k němu a usmála se tím šibalským, stále ještě trochu dětským úsměvem. „Musím jít, Jenn… víš, že musím, nedělej mi to ještě těžší,“ řekl Alliser a obrátil se na záda. Jenniny laní oči na něj dál hleděly, … celý článek

Read the full story here


Komentáře

  • Parádně napsaná povídka s brutálním koncem. Jen mi teď vrtá hlavou,
    mimino mělo zachránit Aegona nebo se stát Aegonem?
    Varys zněl totiž velmi přesvědčivě, sama bych mu na to skočila :D
  • @Dreamer Taky si nejsem jistá, ale myslím
    že by to Varys do Rudé bašty nestihl, přišlo mi to jako souběžný děj, takže asi nekecal a mimino zachránil.

    Povídka působí tak smutně a krutě, jak má. Jsem ráda za zvolenou hlavní postavu, neokoukaný úhel pohledu.
  • Líbilo se mi, že nám autor představil událost s touto "konspirační" teorií :-) Taky se mi líbí autorův styl, ale to vždy. A co musím obzvlášť pochválit (pokud se tedy v autorství nemýlím) je hlavní postava, která mi konečně byla sympatická, což mi u těch minulých trochu chybělo :-) Myslím samozřejmě Allisera, Gilly mi přišel jako srab.

    Co se týče toho dítěte, tak já to pochopila taky tak, že ho opravdu Varys zachránil.
    V čem ale tápu, je ten vozka v první kapitole a to, co bylo v tom voze... Má to něco společného s divokým ohněm, nebo jsem mimo? :-)

  • @Michelle Podle mě, tam vozka
    měl divoký oheň.


    Povedené, celkem to odsýpalo. Akorát velmistr je Pycelle a ten "mladý, silný chlapec" je Jaime Lannister.
  • Zdalo sa to len mne, alebo aj iným, že sympatického hlavného hrdinu stretneme v Písni na Zdi ako mrzutého zatrpklého sera Allisera, ktorý je tam preto, lebo bol v bitke o KL na nesprávnej strane?
  • Hmm, je to možné... To nám pak bude muset objasnit autor :-) Ale asi ano...
  • @Tris
    je to tak, dokonce záměrně, chtěl jsem ukázat jiný, alternativní úhel pohledu na to proč je na zdi žijící Alliser právě tak "zatrpklý" jak tu padlo, nejprve jsem si jen pohrával s myšlenkou že obyčejného člověka zasadím do událostí KL, ale jak rostla povídka, rostly a oběvovaly se další nápady a možnost představit našeho hrdinu v trochu jiném světle, ve světle ve kterém je jeho zatrpklost a možná i krutost teprve až následkem tragických událostí, po kterých by se i z sebelepšího člověka stalo to co se stalo ze sera Allisera na zdi
  • @Marek
    Presne tak mi to pripadalo, že to vysvetľuje príčinu jeho zatrpknutosti. Človek si pri tom uvedomí, že niektoré nesympatické postavy by možno čitateľ hodnotil ináč, keby ich poznal lepšie, nielen očami iných hrdinov aj to len v niektorých sitáciách
  • RiokaiRiokai "Mrtví jsou mrtví."
    Pěkná povídka, i když mě atmosféra ne úplně tak vtáhla, jak bych si představoval, ale to je spíše můj problém. ;-)
    Mimochodem, čeho je Varys lordem?
  • MonteKarstarkMonteKarstark The Sun of Winter
    @Riokai ničeho, ale říká se mu tak, Lord Varys. Nikdo asi ani neví proč.
  • to je asi součást bontonu u dvora ;-)
  • perfektní povídka, děj byl napínavý, přečteno jedním dechem, a ta hra se slovesy, lahoda :-)

    ...akorád si říkám, že pokud to dítě měl Varys v plánu opravdu ochránit a nepodstrčit, proč s odpovědí Alliserovi chvilku zaváhal, když se ho ptal jestli bude v bezpečí, ale zase v rámci rychleho sledu udalosti by na to vyměnit je, neměl čas...tak možná autor chtěl aby to jestli je vyměnil nebo ne, zůstalo na naší fantazii? ne? :)
  • Pěkně krutá hra osudu a hlavní hrdina pro mě zkrátka je náš starý známý ze Zdi - jinak to pro mě není tak úderné. Jestli bylo dítě vyměněné? Souhlasím, že to záleží na čtenáři, a já se kloním ke kladné odpovědi. Přece jenom je to příběh Allisera a jeho rodiny a jak je události všechny semlely - a kdyby to miminko bylo opravdu princátko, ta poslední část by do toho nepasovala.
  • :D Síce má autor trošku problém s menami i/y :D

    a myslím si že
    To predsa len Varys stihol, predsa len Aegon má fialové vlasy :D pochybujem že Thornov syn bude mať tiež :)
  • Take si myslim, ze to Varys stihl. Soudim dle toho, jak zavahal pred tim, nez odpovedel. Taky byla Elia podezrele vyrovnana s osudem svym a svych deti (ted me napada, Varys se postaral jen o Aegona, ale na dceru se uz vykaslal, ze?) Navic se takhle uzavira tragicky pribeh o Alliserove rodine.

  • Parádní povídka plná smutku, lásky, odvahy i zbabělosti líčící jen jedinou noc z celé Robertovo rebelie.
    Ser Allister jako jeden ze dvou vypravěčů příběhu, mě nejen potěšil, ale i překvapil. Vůbec bych netušil, že by z něj mohl být tak sympatický člověk, který měl i nějaké city.
    Povídka je zručně napsaná, autor umí velice dobře vylíčit atmosféru prostředí i vnitřních pocitů osob. Navíc známé postavy postavy se drží svých charakterů, jako hajzlík Pycelle, nebo i ser Allister. Zvláště mě potěšila drobná část, když Thorne kontroluje povoz.
    PS: Zajímalo by mě jestli postava panoše Gilliho je smyšlená, nebo jsem ho jen nepoznal.
  • NevadaNevada Co všechno neudělám pro lásku...
    Já si myslím, že Varys chlapce vyměnil a Alliserův syn skončil na zdi. Ta zmínka o vlasech a cucání palce ve spánku v úvodu i závěru tam podle mě není náhodou.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.