Mount and Blade Warband a A Clash of Kings mod

Zde budem debatovat o této hře a hlavně o modu Střet králů-ptejte se, potom přidám odkazy.

Mount and Blade mě uchvátil jen co jsem přijel do první vesnice, ne po grafické stránce(ta je podprůměrná)ale tím že jsem viděl že je to hra kterou jsem vždycky chtěl.Já potulný rýtíř na v svém koni a mečem u boku, který hledá dobrodružství a slávu.Žádná kouzla ani nadpřirozené jevy(nic proti Zaklínači), v této hře se můžete spolehnout jen na svůj meč a schopnosti.Slávu dobýváte buď na bojišti jako žoldák a později jako vazal svého krále nebo v turnajích.Chodíte po krčmách nebo vesnicích a verbujete buď bezejmené vojáky nebo muže či ženy s jméný a jejich vlastními příběhy.Prostě svělá hra pro milovníky středověku.
Mod pro Písně ledu a ohně jsem našel náhodout a hned jsem stahoval.Hrajete samozřejmě na mapě Západozemí a ve hře je přidáno spousty nového brnění a zbraňí.Můžete přísahat věrnost Robbu Starkovi nebo jinému králi a změnit jejich příběh.Můžete v bitvě srazit jakéhokoliv lorda či sera co běhá po mapě a je to dobrý pocit pokud z koně srazíte třeba Lorase Tyrella, Oberyna Martella nebo Randylla Tarlyho.Pro milovníky Písňí téměř povinost.
recenze Warbandu: http://games.tiscali.cz/mount-and-blade-warband-13665
A Clash of Kings mod v 0.8: http://www.moddb.com/mods/a-clash-of-kings/downloads/a-clash-of-kings-beta-08
«13456711

Komentáře

  • http://mount-n-blade.blog.cz/1202/a-clash-of-kings
    mod verze 0.4, musíte mít stáhnutý nebo koupený Mount and Blade Warband v1.143
  • To je multiplayerovka nebo singl?
  • obojí ale myslím, že nikdo moc nehraje po netu tenhle mod
  • tak sem o tom hoď par vět uvodem :D chtel sem si to vzit na starost a udelat pořadnou recenzi, ale když už jsi to založil, tak se starej :D
  • upraveno 4. března 2013
    tak oni porád naléhali a ty nic :) tak zítra
    napiš sem i ty co se ti líbilo a nelíbilo a hoď jsem nějaké obrázky já to ted nemám v počítači...
  • dobře, dobře :D
    Takže jen tak uvodem, hra by se dala na první pohled srovnavat s Total war serií a spousta prvků tam je společnejch .... no vlastně to má hodně prvků z hodně her když to řeknu pitomně. Je to v poctatě simulátor středověkeho rytířství, to znamená že tam nejsou žadna kouzla ani jine podobne magic/sci-fi prvky, což je na RPG hru docela vzacnost. Jak už tu zaznělo hra je RPGčko s poněkud výraznějšími strategickými prvky, stejně jako TW se i zde většinu času pohybujete na strategicke mapě (v případě A Clash of Kings modu cca od Winterfelu po Tyroš a od Železných ostrovů k Pentosu a stepi za nim) (podobně jako v TW zmenšená města a jen hrubě udělane prostředí, dost to připomína čumění do geologicko-politicke mapy :D )a v okamžiku vypuknutí boje se hra přesune na menší, nicmeně mnohem detailnější mapu bojiště. V tehle části začína ta pravá švanda, protože největší síla tehle hry je v dobře zpracovanem bojovem systemu, který se jednoduše ovládá a efektivně funguje a pokud vás má něco v tehle hře bavit, je to pravě tohle. Žádný dlouhý komba nečekejte, nejčastějš proste budete používat boční sek, horní výpad a občas nejake to bodání, záleží na stylu postavy. Jako jedna z mála her ma perfektně propracovanej boj z konskeho hřbetu a i pohyby koně jsou dost realný (dělam jezdectví 12 let takže tohle posuzuju obektivně :D ) V bitvě ovládáte čistě vaší postavu podobně jako v jakemkoliv jinem rpg + tam mate armadu pod vašim velenim, která vám z počatku jen pomáhá, ale časem se její význam zvětší. Jak sem již řekl je to rpg se strategickými prvky a ty jsou nejvýraznější hlavně zde, protože jakmile se naučite ovladat hlavne sebe, začnete si uvedomovat že lze vydavat rozkazy i zbytku armady. Nebudu tady rozepisovat co a jak, většinou se vystačí s zakladními povely jako pěchota vpřed-utok, jizda za mnou, střelci zustat zde a střilet .... samotnej boj s vlastní postavou ovládáte klasicky WSAD + myš a rozkazy armadě pomocí F1-F9 ale vetšinou si vystačíte s třema Fkama simulující zakladní rozkaz - prvky jsou proste jen prvky a hlavní slovo tu ma boj s vlastní postavou :) Zatim sem hodim tohle a začnu dělat na další časti članku.
  • GepetoGepeto ( ͡° ͜ʖ ͡°)
    A hlavne screeny :D Veľa screenov...
  • zde holej zaklad, kecani neni duležitý, jde hlavně o to jak to vypadá což tam je videt hezky. Jinak hra vznikala jako nizkorozpočtovka jedne turecke firmičky a až pozdějc k tomu čuchlo větší studio takže slabší grafika a nízká propracovanost všelijakejch detailů co se politiky týče, je největší nevýhoda tehle hry. Ted něco ke hře samotné ... 1. krok po zapnutí je tvorba postavy v pomerně slušnem a detailním editoru, filmoveho Roba Starka si tam asi nezhňácáte ale myslim že každej si tam utvoří postavu co mu sedí na míru. Poté následuje tvorba jmena a výběr erbu, jmeno jde složit klidně z několika slov, takže Lord Marcus the Kingslayer vyjde uplně v pohodě a ještě zbyde místo :D výběr erbů je taky slušný a pokud už mate jasno k které frakci se přidáte, mužete si vzit znak jakehokoliv rodu, všechny frakce od Stárků až po Martely maj svuj erb odpovidající knižní předloze a i většina běžných vazalů kterých jsou tam desítky, má vlastní realu odpovídající (z kůže stažený muž Boltonů potěší :D ). Po kopnutí do hry začínate jako otrhaný žoldák bez skupiny, jak najimate partu a vypracovavate schopnosti (RPG system je velice hezky a realně zpracovanej, takže i s vysokým lvlem vás šíp v oku nebo jezdecké kopí zabodnuté v plne rychlosti odrovná), můžete se nechat najmout nějakým menším lordem, který vám pak bude platit žold (a vaší partě nevyjímaje). Hra se odehrává chvilku po Roberově smrti takže tomu odpovidají i frakce. Máme tu Starky jakožto sever, Greyjoe za ŽO, Tully za Řekotočí, Lanistery za Západozemí, Stanise za Dračí kámen (+par ostrůvků a poloostrovy kolem aby měl alepson nějakou šanci :D) Renlyho za Bouřlivé země, rod Tyrelů za rovinu, Martely za Dorne, Údolí (kde nevladnou ted Arryni ale momentálně to tam vede Nestor Roice nebo tak nějak co si pamatuju, nemam pamět na jmena), Bravos, Pentos, Myr a svobodná města kolem, a Aliance Lys a Tyrosh. Ke všem se jdá přidat, ale je to vicemeně rozhodnutí sympatií než strategických prvků, většina národů má relativně podobná zaměření, i když by se dalo říct že seveřani maj opravdu pěkne rytíře, Udolí poměrně slušné lučištníky, ŽO dobrou pěchotu atd, ale furt platí základní slovo realismus, takže žádná unikátní spešl jednotka tam tušim není .... už mne bolej ruce takže zbytek přidam zas jindy, včetne nejakejch screenů atd :)
  • http://imageshack.us/f/96/screennxb.jpg/ zde muj jeden na rychlo zpatlanej, v popředí lučištníci z údolí a vzádu abych udelal radost Stárkovcům Northen Knight, ti ve žlutym brnění jsou jezdci najmutí v Bouřlivých zemích .... to počeštovaní mne sere, sem si mnohem jistější v aj než v čj :D Stanisovce zklamu, vojcly z Dračího kamene v armádě nemam, holt hlídali Maiden pool :D
  • Tak už stahuju verzi 0.7
  • brzy by měla být 0.8
  • upraveno 6. března 2013
    kde se daj sehnat patche abych měl 1.154 warbanda?
  • zkus uloz.to nebo musíš chvíli googlovat
  • a jde to vubec dosahnout na 1.154
  • nevím ale myslím že na ten mod ti stačí v 1.143 ne ?
  • jj 1.143 stačí, http://mount-n-blade.blog.cz/1004/sekce-pro-warband tohle jsou moje nejoblibenější stranky pro warband, jsou tam jak mody, včetně našeho CoK, tak patrně i patche, jen samotna hra tam asi neni, zřejmě z protipirátských důvodů :D
  • jinak muj mod občas trochu zlobí co se stability týče, behem bitvy mi to skoro nikdy nespadlo ale jinak mi to čas od času taky hodí eror nebo se jen skazej na chvíli oběkty, hlavně stromů, obvinoval jsem z toho moji staženou neoriginalní verzi warbandu, maš podobne problemy Svatosi nebo ti mod běží uplne bez problemů?
  • http://mount-n-blade.blog.cz/1202/a-clash-of-kings pri tomto mi píše že chýba jeden súbor hm.
  • Zbožňuju hru Mount and Blade už od prvního vydání, ještě než vůbec vyšel Mount and Blade: Warband s multiplayerem. DOporučuju, soubojový systém je skvělý, ve Warbandu lepší než v klasickém Mount and Blade. Zamilovala jsem si multiplayer - který je samozřejmě těžší než singl, protože například útoky a krytí s obouručním mečem - na ty stačí v singlu jen zmáčknout pravé tlačítko na krytí, levé na útok (pokud nenastavíte jinak). V multiplayeru je krytí i útok podle pohybu myši - trhnete doleva se smáčknutím levého tlačítka myši - kryjete se doleva. Což je velká zabíračka, když bojujete s živým soupeřem a musíte reagovat, odkud přihází útok :D
  • upraveno 6. března 2013
    Dá se v tom modu překračovat vodní plochy? A kde se nastavuje možnost v jakym městě se objevim?Podporuje ten mod širokouhlé monitory?ČÍM se dělaj screeny?
  • Marek napsal(a):

    jinak muj mod občas trochu zlobí co se stability týče, behem bitvy mi to skoro nikdy nespadlo ale jinak mi to čas od času taky hodí eror nebo se jen skazej na chvíli oběkty, hlavně stromů, obvinoval jsem z toho moji staženou neoriginalní verzi warbandu, maš podobne problemy Svatosi nebo ti mod běží uplne bez problemů?

    já to ted nemám já si asi koupim origoš

  • @DanielSvatoš to bych pockal na bannerlord
  • tak ted to nebude drahý tak co :) ale na ten nový díl se opravdu těším
  • no pokud je na těch stránkach někde chyba tak skus stahnout jinde, ja to tam stahl asi před rokem takže je možne že už to nefacha jak má, screeny by se meli delat běžně PrtScr klavesou a pote se patrně uložit do nejake složky ve složkách hlavní hry, aspon tak mi to funguje u MaB1, jinak mne soubojový sistem malinko vice sedne z jedničky než z warbandu ale warband ma za hafo dalších nadstandartních věcí ktere jedničku převáží, jinak na první MaB mam uplne nadhernej mod zaměřenej na středověkou střední evropu za doby Přemysla Otakara II, česke kralovstvi je tam nadherne udelané a i když je za něj hra nejtěžší, tak i tak docela vlasteneckej zažitek :D viz obrazek http://imageshack.us/f/687/eskarma.jpg/ a http://imageshack.us/f/21/eskryt2.jpg/ a http://imageshack.us/f/713/eskrytveleutoku.jpg/ :)
  • oh wtf čo sa to deje, robím niečo zle? Hned prvú úlohu mam pozbierať 5 mužov, v prvej dedine ma nechce nikto, ani v druhej, v tretej sa ku mne pridá jeden človek cestou do 4tej dediny nás prepadne 16 looterov, skúsil som bojovať 12 som ich po dlhom a nudnom boji zabil no nakoniec ma porazili, nemal som žiadne peniaze na výkupné tak som asi 2min pozeral ako chodia tí looteri hore dole a nič sa nedialo. Skusil som to teda znova, tento krat v prvej dedine sa ku mne pridali 4 vojaci v druhej dokonca 5. Cestou nazad ma však prepadlo 25 jazdcov, skúsil som teda nechať niekoho po zadu a újsť, no stále ma nakoniec dobehli až nebolo koho nechať po zadu a znova ma zajali nemal som peniaze :D .. nechápem
  • upraveno 8. března 2013
    @JoeGyry Musíš verbovat a zdrhat před dezertery.V každy vesnici nabereš jinej počet dobrovolníků někdy i žádnýho.Boj proti kořistníkům je lehčí než proti dezertérům (nemají vybavení).Začátek je dost o štěstí.Já se taky párkrát vozil.Zkus nabrat dost dobrovolníků a lov kořistníky, až budeš mít dost trochu peněz vlez na cvičiště a vylepšuj dobrovolníky nebo běž na turnaj do města.
  • a často ukládej-po káždé povedné bitvě
  • jj jsou oblasti, hlavne Královská cesta, (zaleží na modu) kde to je prostě o hubu, ale v oblastech s většim počtem měst na male ploše, třeba Řekotočí, Bouřliveho konce nebo Jasanobrodu hlídkuje hodne lordů s vlastními družinami, takže výskyt lapků je tam mnohem menší, taky je třeba vzit v uvahu že každa armada se pohybuje jinak rychle, pokud budou nepřatele jízdní, prostě tě doženou, ale jako jednotlivec bez armady jim na mapě kampaně v pohodě zdrhneš, timhle zpusobem se mužeš dostat prave do klidnějších oblastí popsaných výše a tam začit verbovat
  • já si tam ten mód teprv vložím
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.