Sumář kapitol - Sansa Stark

upraveno 23. května 2011 v Sumáře kapitol
Dokončení restů z Bouře a Hostiny

Komentáře

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. května 2011
    BTW než začnu, nesměle navrhnu, jestli bys e tomu nedalo vytvořit jedno nadřazený téma, aby to bylo hezky pohromadě, jako starým dobrým fóru. Teda pro případ, že se jednou bude sumírovat taky Tanec.
  • upraveno 22. května 2011
    suhlas
  • upraveno 22. května 2011
    ok, provedu, hned co se mi zmatori internet
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. května 2011
    Bouře mečů - Sansa IV. (s. 242)
    Sansa sní krásný sen o Lady a Zimohradu. Když se probudí, Tyrion je jako obvykle pryč. Ani služebné, jednou z nichž je Šae, o něm neví. Otevře okna a překvapí ji, jak se přiblížila zima. Po ranní toaletě se objeví pomuchlaný Tyrion s Podrickem. Má v úmyslu se opít, než se dostaví na Joffovu zásnubní hostinu. Sansa ho přesvědčí, aby se hodil trochu do gala. Přitom přemýšlí o Podrickovi, kterého se nejdřív bála, než pochopila, že on se jí bojí jako ona Ilyna Paynea. Je to tak plachý chlapec, pomyslí si. Zeptá se ho na jeho rodové barvy, ale Podrick se při odpovědi tak červená, že ho musí zachránit Tyrion.
    Sansa je v pokušení se z hostiny vymluvit, ale nakonec si dodá odvahy. Joff si nejdřív hraje na vznešeného krále, ale když po hostině dostává dary, snaha z něj vyprchá. Od Tyriona a Sansy dostane knihu - historii vlády čtyř králů, což ho urazí, načež on urazí Sansu i Tyriona. Když pak od Tywina dostane meč z valyrijské oceli (ano, z Ledu), pojmenuje jej Vdovin nářek, a hned jej vyzkouší na knize, kterou rozseká na kusy. Po Tyrionovi a Sanse chce "pořádný" dar. Tyrion se ho zeptá, jestli by náhodou nechtěl "dýku z valyrijské oceli s jílcem z dračí kosti." Joffrey je příliš hloupý, než aby mu narážka došla a přeje si jílec ze zlata.
    Tyrion vezme Sansu a opustí sál. Venku se k nim připojí Oberyn s Ellaryí. Oberyn lituje zničení knihy, jíž byly jen čtyři kopie a s Tyrionem se baví o osudu targaryenských králů. Tyrion se nechá slyšet, že se nediví, že král Viserys nechal otrávit vlastního synovce Baleora Požehnaného. Cestou v nosítkách tyrion k Sanse prohodí, že Joffrey by si dýku zasloužil. Pak se jí ptá, jestli byly nějaké neshody mezi Joffreym a Branem a naráží na to, že i když byl Catelyn obviněn z pokusu o vraždu Brana, nemá s tím nic společného, ale Sansa je k lannisterovi nedůvěřivá a odpovídá jen ve zdvořilých frázích. Vypadá jako hladové dítě, ale já nemám jídlo, které bych mu nabídla.
  • upraveno 23. května 2011
    " Joffrey je příliš hloupý, než aby mu narážka došla a přeje si jílec ze zlata.
    Nemyslím si, žen je to zcela přesné, protože Joffrey jeví známky podezření...
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 23. května 2011
    Kdepak, schválně jsem si to přečetl dvakrát, je to dutohlav.
  • upraveno 23. května 2011
    Tak všechny pracovní diskuze k sumářum jsou na http://www.icefire.cz/forum/sumare-kapitol
  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 24. května 2011
    Přesunul jsem shrnutí do obnoveného sumáře, takže toto je případně možno smazat.
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.