NW Overruling (updated X-list 14.12.)

upraveno 14. prosince 2009 v Ostatní
Z důvodu chybné distribuce některých karet v expanzi King's Landing jsem se rozhodl provést jistou pravidlovou úpravu pro turnaje. Karty, které budou uvedeny v následujícím X-listu je možné vlastnit pouze v jedné kopii a druhou lze doproxovat. Jedinou výjimkou jsou karty event z edice King's Landing, které mohou být při vlastnictví jedné kopie doproxovány do plného playsetu tří karet. Tyto proxy karty na speciálních kartách se nebudou...

Číst celý článek zde

Komentáře

  • upraveno 12. srpna 2009
    Tohle je opravdu skvělý krok, jen je škoda, že je třeba napravovat chyby FFG takhle na lokální úrovni...
  • upraveno 13. srpna 2009
    viz. předmět
  • upraveno 8. září 2009
    Nesasloužila by si The Price of War - Kings of the Sea - F38 taky přidat do X-listu?
  • upraveno 9. října 2009
    věřím že i tato karta z King of The Sea se dostane na seznam.
  • upraveno 9. října 2009
    neuvažovalo se o tom zařadit do X-listu celý King of The Sea, třeba mimo Unique charaktery?
  • upraveno 9. října 2009
    pokud nemám kartu tak si standartně jednu můžu naproxovat tak to bylo vždy, ale co když si naproxuju kartu z x-listu, otevře se mi možnost naproxovat další dvě stejné abych mohl mít 3 celkem?
  • upraveno 9. října 2009
    teď nevím jestli jsem to blbě nepochopil ja myslel že karty co jsou v Xlistu můžeš mít naproxované prostě 2x + 1 originál pokud chceš v balíku kartu ve 3 vyhotoveních.
  • upraveno 9. října 2009
    jak praví Lumír, musíš vlastnit jednu kopii, abys mohl podle X-listu doproxovat dvě karty do počtu tří. Pokud budeš proxovat kartu z X-listu v rámci jedné povolené proxiny na turnaje, budeš mít jen jednu tuto kartu (tj. nemůžeš doproxovat do tří).
  • upraveno 9. října 2009
    Je to vybráno podle určitého klíče, kdy se třeba unikátní lokace neduplikují a pomocným faktorem měl být i snížený karetní limit pro LCG. Stejně tak je tomu i u charakterů a některých event.
  • upraveno 9. října 2009
    Proti jejímu přidání nic nemám, považoval jsem ji jen za slabší kartu ve srovnání v obdobném "cost-bracketu" se nacházejících Silent Sisters.
  • upraveno 9. října 2009
    Rozšíření x-listu, ač takhle rozsáhlé, mi přijde jako krok správným směrem. Však jsme se o tom bavili jak v Praze, tak i na našem posledním hraní tady v Ostravě, hlavně v souvislosti s rozšířením KoS, které je zvláště s očekávanou podobou martellského rozšíření, poněkud v nevýhodě. Stejně tak CoreSet.
    Navíc současná podoba distribuce karet zvýhodňovala "starší" hráče, protože dost karet měli již z původních edic a tak by i jejich případné LCG balíky vypadaly jinak.
    Konečně půjde lépe zvažovat income i u "pure lcg hráčů" - sleváková moře a fiefdomy, steward, illyrio's man, house tully recruiter...
    Naprosto nedostatečné coresetové pálení v podobě jednoho flame-kissu a jednoho forever burning snad raději ani nezmiňovat.
    KoS jsem si ještě pořádně neprošla, ale situace tam je stejná.
    Ano, za hlavní problém jsem považovala nevýhodu reprintů, která ještě více znevýhodňovala pure-lcg hráče. A nejen je. I ty s obecně nedostatečným cardpoolem.
    Sice to teď s největší pravděpodobností povede k tomu, že si u hraní neužijeme moc barevných kartiček ;-) ale rozhodně se zvýší hratelnost a kompetivnost a o to přeci jde :-)

    Jen drobný dotaz - co se týče reprintovaných karet - pokud někdo nemá kupříkladu KoS, ale přesto chce hrát Greye, tento x-list se ho asi netýká, že? Jednu starou fiefdomu bych asi někde vyštrachala ;-) (tu novou teď už taky, ale jde mi o vyjasnění situace a o to, že mám raději ty starší verze :-P)
  • upraveno 10. října 2009
    jsou krapítek lepší ale Stinokočku třeba hravám ve svém balíku a líbí se mi :-) Takže díky za přidání.
  • upraveno 11. října 2009
    Chtěl bych se jen zeptat jestl ise LCG u nás hraje podle oficiálních pravidel LCG tedy Jaqen a Pyromancech cache BAN a nebo podle normálních CCG rules s tím že Jaqen je erratovaný a Pyr.Cache je bez omezení?

    Dál bych se chtěl zeptat proč není v x-listu S158 Lethal Counterattack (Core), pokud by šlo tak bych ho tam rád viděl, naúkor třeba Distraction které je imho málo použitelný zvlášť pro Starka.
  • upraveno 11. října 2009
    Pokud vím, tak tohle se zatím nikde neřešilo. Možná by stálo za to zvážit lcg s ofic. ban listem. Aby se v čistém lcg byly cache zakázány ze stejného důvodu jako je zakázala sama ffg - neúměrné zvýhodňování rodu lannisterů. Stejně tak asi i Jaqena. Jenže jsme tady v trošku jiné situaci, kdy u nás lcg nesoupeří samo mezi sebou, ale s ccg, takže zatím těžko říct %-)
    Vůbec bych možná zvážila, jestli debatu na ban těchto karet neotevřít znovu, protože od doby, co je ffg zabanovalo a my to viděli jinak, uplynulo docela dost času a situace se možná změnila.

    Můj názor na Distraction vs. Lethal Counterattack je ten, že ač jsou to oba reprinty, tak Distraction je wne Cčková karta, zatímco Counterattack je Rko z první edice. To může být jeden z důvodů. A nemyslím si, že v x-listu by měly být všechny dobré, použitelné a přínosné karty. To tam rovnou můžeme zařadit celý CoreSet. Kvůli některým kartám je třeba stále druhý CoreSet, ale tahle úprava by měla sloužit hlavně pro nováčky, aby měli k dispozici sleváky, weenies a některé základní eventy v dostatečném počtu. (alespoň tak to vidím já)
  • upraveno 11. října 2009
    no když tam je třeba Condamned by the Council tak nevím no, ohánět se zrovna jestli kvůli téhle kartě si nekoupit daný CP vícekrát...
  • upraveno 11. října 2009
    Porovnávala jsem ty dvě karty, které jsi zmínil Ty a navíc je to jen můj názor, Andreho případné zdůvodnění může být jiné. Condemned by the Council je podle mě v x-listu proto, že je to jediný "all houses" location hate v lcg. To, že pro některé rody je jeho použiti značně limitované je už věc jiná, ale teoreticky to použitelné je.
  • upraveno 12. října 2009
    LCG formát je i u nás nastaven podle oficiálních pravidel FFG. Tedy Jaqen a Cache jsou zabanovány.

    Co se týče Tvé druhé otázky, důvody pro pominutí Lethal Counterattacku jsou dva. Prvním je obecné tendence gamedesignu v LCG proměnit Starky z "all-kill" tlaku do spíše takové o něco techničtější "manipulace". Přišlo mi vhodné tuto Frenchovu tendenci podpořit.
    Druhým důvodem je skutečnost, že LC je plošné zabíjení, které má "power-level" parametry spíše CCG (jen Crushed the Walls byl silnější) a při absenci dostatečného počtu generických cancelů (neutrální je jen jeden, Hand's Judgement) mi přišel příliš silný na to, aby byl všude obsažen 3x. Nadto ho Starkové ani tolik nepotřebují.
    Souhlasím s Tebou, že Distraction Starkové hrát nebudou, je to jednoznačně karta pro Lannistery.
    Naproti tomu jsem Starkům "uvolnil" Seductive Promise, který můžou s klidem užít na svůj manipulativní build a také Support of the Kingdom, který je generickým location control. Důvod pro uvolnění Condemned by the Council je stejný, jedná se o location hate. A zásadní podmínkou je skutečnost, že se jedná o "neutrální" karty použitelné ve více až všech rodech. Naproti tomu LC je in-house zabudovaná karta.
  • upraveno 12. října 2009
    Ano, v X-listu jsou některé karty reprintované a lze použít originál pro proxování v X-listu, pokud nebyl reprint nijak modifikován.
  • upraveno 12. října 2009
    LCG Stark a all kill, nechtěj mě rozesmát, co má v LCG Stark all-kill? sem se teď pokoušel postavit starkovský lcg deck a zjistil jsem že už i lanni má použitelnější řízený killy (ALPHD či I am your Wrist small). Stark má tak akorát Guilty (trochu pozdě na dominanci a v lcg těžko zaplatitelné influancí) a pak Catapult (s omezením a ještě to není překvapení), Bear Island je hodně limitující a Robb je drahej a není král. Možná ještě pár ale už nevím co. Daleko víc kill má teď i lannister když počítám jejich milion burnů.

    Ale jinak chápu rozhodnutí ohledně counterattacku takže to co jsem napsal jsem se jen tak trochu ventiloval ;-)
  • upraveno 12. října 2009
    Nechci Tě rozesmát. Já mluvil o Starkovi ve Standardu a v Legacy a to jsem nazval "All-kill". Pravděpodobně jsem to tam nezdůraznil a nenapsal za to formát, v předchozím postu.
  • upraveno 14. října 2009
    Čili lcg na jednu stranu posilujeme speciálními "50 pravidly" a na druhou oslabujeme zabanováním Jaqena a Cache, které jsou u nás v ccg povolené? Nerozumím tomu proč. Kdyby se jednalo o hraní třeba v rámci lcg ligy (kde jsi předpokládám zmiňoval, že tento ban platí), tak by to dejme tomu dávalo smysl. Ale jestliže jde o hraní na turnaji (či kdekoliv jidne, kde se střetává lcg vs ccg), tak ccg získává výhodu lcg karet, které lcg nemůže hrát??
  • upraveno 14. října 2009
    Odpověď je krajně jednoduchá. V LCG formátu jsou obě zmiňované karty zabanované, ve Standard formátu nikoliv. Klíčovým faktem je skutečnost, že čistý LCG balík může hrát ve "Standard" formátu, chce-li (narozdíl od CCG balíku, který opačnou možnost rozhodně nemá) a poté se na něj vztahují restrikce tohoto formátu. Tedy nemá zabanovanou Cache a ani Jaqena a protože se jedná o LCG karty, může je použít ve svém případném "50-karetním" balíku. Je to srozumitelné?
  • upraveno 14. října 2009
    Ano, teď už to srozumitelné je, děkuji. Takhle to smysl dává. Nicméně drobný chaos panuje a není snadné se v tom zorientovat.
  • upraveno 31. října 2009
    Nascanoval jsem karty, které je možné proxovat podle Xlistu, okud by si je někdo chtěl vytisknout v barvě. Jednotlivé scany jsou rozděleny podle rodů. Chybí tam pouze karta B172 Support of the kingdom, kterou momentálně doma nemám.
    link: http://rapidshare.com/files/300480383/Agot_-_Xlist.rar

  • upraveno 3. listopadu 2009
    je možné, prosím, zařadit Templ of Graces T131/132 do Xlistu?
    Všechny rody mají v Coresetu 3x income lokaci za O. limited. Targové ne.
  • upraveno 7. listopadu 2009
    Upravil jsem X-list dle Vaší vůle jak vyplynula z hlasování. Upraveno bylo rovněž použítí standardní proxy karty vzhledem k X-listu.

    Přidal jsem do X-listu income lokaci Targaryenů "Temple of Graces".
  • upraveno 16. prosince 2009
    v čem je změna?
  • upraveno 21. prosince 2009
    Z Lannisterského X-poolu jsem vyřadil Gilded Plate, který pro ně zvláště s existencí bodyguard neznamená nijak zgvláštní přínos a nahradil ho lokací Golden Tooth Mines, která je se zabanovanými Cache jedním z klíčů ke draw v Lanni buildech.
  • upraveno 21. prosince 2009
    Juchuu :-)
Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.