Tyrion Lannister

upraveno 23. května 2011 v Sumáře kapitol

Hra o trůny

Tyrion - 1

Čtení jej baví. Proto sedí Tyrion v tuto noční hodinu ve věži Zimohradu a listuje letitým svazkem. Vytí vlka jej od této činnosti vyruší a přiměje sjet dolů na nádvoří. Tam najde Sandora Clegana společně s princem Joffreym a několika panoši. Mladý princ je nadšen Cleganovou nabídkou umlčet zavýjejícího vlka, načež se do rozhovoru vloží Tyrion. Poručí princi, aby šel rodině lorda Starka vyjádřit svou soustrast nad utrpením mladého Brana. Joffrey vzdoruje, za co si vyslouží řádné dva políčky. Chlapec je otřesen. Vypadá ale na to, že příkaz vyplní a rozeběhne se pryč. Tyrion se odholedbá do hostinského domu, kde se podává ranní snídaně a najde tam královnu Cersei s bratrem Jaimem a královniny děti Tommena a Myrcellu. Obě děti se jej ptají na Brana a nechtějí, aby zemřel. Tyrion je chlácholí a ubezpečuje, že mistři dělají všecho, co je v jejích sílách. Královna a Jaime se také zajímají o to, co mistři říkali. Tyrion si nedává před ústa servítku, pročež královna i s dětmi odchází. Jaime a Tyrion jěště chvíli rozmlouvají a Tyrion sarkasticky Jaimemu sděluje, že svou rodinu miluje ze všeho nejvíc.

Tyrion - 2

Výprava k Noční hlídce je na cestě. Krajina se od počáteční přívětivé rychle mění na lesní severskou cestu a les je jedním z nejtmavších, jaké kdy Tyrion viděl. Cestuje kromě Starkových se svými dvěma pobočníky, jak se na Lannistera patří. Následně se k nim připojí černý bratr Yoren s dvěma otrhanými selskými hochy z Prstů. Osady a usedlosti postupně řídnou a cesta je pro Tyriona čím dál tím větším utrpením. Chvíle volna si vyplňuje pitím vína z jižních krajů a čtením o dracích, svém oblíbeném téma. V jeden večer se k němu připojí Jon Sníh a rozmlouvají o Tyrionově čtení a o Noční hlídce. Tyrion brzo chlapci veme iluze o poslání a životě v Noční hlídce, ale Jon se rozhněvaně postaví na svou obranu. Tyriona popadne lítost a pokusí se přiblížit k chlapci, zčistajasna se ale zjeví Duch a zvalí Tyriona na zem. Když se chce Tyrion vyškrábat na nohy, vlk mu to nadovolí. Musí jej odvolat až Jon, který Tyrionovi pomůže vstát. Skřet nabídne chlapci víno a ten vypadá smířen s tím, co hlídka doopravdy je. Vrátí se spolu do tábora a na Jona padne při losování první hlídka. Tyrion jde spát.

Tyrion - 3

Tyrion se účastní hostiny u lorda velitele Mormonta v Černém hradě. Neudrží jazyk za zuby a čím dál tím víc uráží sera Allisera Thorna, který to nevydrží a odejde. Rozhovor plyne dál, co ale Tyriona a ostatní celkem překvapí, je sdělení mistra Aemona o Tyrionově "velikosti". Později, když Tyrion zůstane s lordem velitelem sám, projeví zájem o doprovod Jona Sněha při cestě zpět na jih. Lord velitel ale nesouhlasí a důvodí potřebou odpoutání chlapců od svých předchozích životů. Prosí také Tyriona o přímluvu u krále a královny za potřeby Noční hlídky, která má čím dál tím míň mužů a vybavení. Dlouhé léto je podle něj u konce a blíží se dlouhá a krutá zima. Tyrion mu slíbí, že udělá všechno, co bude moci, ale sám ví, že jej pravděpodobně nikdo nebude v tomto ohledu poslouchat. Na své cestě zpět od lorda velitele v Tyrionovi vyroste touha vidět svět zvrchu Zdi. Nechá se vyvézt rumpálem až na vrchol a vydá se po Zdi na západ. Za zborcenými katapultem narazí na Jona, který tam právě hlídkuje. Po krátkém rozhovoru jej Jon prosí o předání pár odkazů do Zimohradu. Sledují jěště temnotu na severu a Jon projeví své rozhodnutí jít hledat svého strýce Bena. Kdo ovšem půjde hledat tebe, ptá se sám sebe Tyrion.

«13

Komentáře

  • upraveno 6. července 2007

    [Filler - úvod]

    Na Zimohradu během hostiny na počest návštěvy krále Roberta narazí Tyrion na mladého Jona Sněha. Oba z hostniny odešli, i když každý z vlastních důvodů. Připomene mladíkovi, že jeho bastardí původ nemusí notně být na škodu a že kyselý citron může příjemně dochutit jídlo, do kterého se hodí.

    [Filler - Tyrion 1 - 2]

    -

    [Filler - Tyrion 2 - 3]

    Tyrion potká pod Zdí Jona Sněha a krátce spolu mluví. Dojedou přitom do jídelny, kde dostanou denní porci. Jon je ale spěšně odvolán k lordu veliteli.

    [Filler - Tyrion 3 - 4]

    Zastávku v Zimohradu na cestě zpět ze Zdi využije Tyrion na několik rozhovorů a odevzdání odkazů. Pro Brana nechá podle vlastních nákresů udělat sedlo, vhodné i pro mrzáka. Další cesta jej zavede do hostince nad soutokem Trojzubce. Tam překvapeně narazí na lady Catelyn, která chce ujít pozornosti ostatních, ale Tyrion ji prozradí. Proto se lady Catelyn rozhodne obvinit Tyriona ze znetvoření jejího syna Brana a když jí na pomoc přispěchají někteří z hostů hostince, Tyrion je chycen.

  • upraveno 6. července 2007

    Vidím, že obliba citronu prudce stoupá. :D

  • upraveno 16. července 2007

    Tyrion – 4

    Tyrion na horské cestě promítá nad svou nedobrovolnou cestou s lady Stark do údolí Arryn. Kdyby jenom v tom hostinci držel jazyk za zuby, mohl teď již být někde úplně jinde. Lady Stark jej pak za pomoci dobrovolníků z hostince svázala, zakryla mu oči, vysadila jej na koně a s prohlášením, že se vrací do Zimohradu, vyrazila i s družinou pryč. Jaké ale bylo ale Tyrionovo překvapení, když mu dali dole z hlavy kápi a zjistil, že vůbec nejedou do Zimohradu, ale směřují do údolí Arryn. Toliko si vždy liboval ve svém důvtipu a tato proklatá Starkova žena jej teď přechytračila. I kdyby se někdo vydal je hledat (a lord Tywin Lannister si na cti své rodiny potrpí), prožene se do Zimohradu a ztratí tak drahocenný čas. Na cestě zasněženými horskými chodníky byli napadeni horským kmenem a naštěstí zvítězili. I když přišli o několik mužů, konečně měli dostatek koní na zbytek cesty. Lady Catelyn byla proto nucena Tyriona a jeho muže ozbrojit, i když se jí to vůbec nelíbilo. Touha přežít bývá ale často silnější, než osobní rozepře.

    [Filler – Tyrion 4 – 5]

    Celá skupina, vedena lady Catelyn Stark, dorazí do Orlího hnízda v údolí Arryn, kde Tyriona uvězní.

    Tyrion – 5

    Vězení na Orlím hnízdě není obyčejné. Máte tam také docela svobodu. Tedy, pokud umíte létat... Jedna ze stěn v něm totiž neexistuje a volný otvor, zející nad propasti pod ním, vás dokáže neustále vábit a volat do své náruče. Tyrion se o tom přesvědčuje hned, jak je do cely přiveden. Na zdi je také povzbuzující nápis od některého z předešlých vězňů – „Bohové, zachraňte mě“. Tyriona totiž opět zradil ostrý jazyk a malý Robert Arryn, syn lady Lysy (vládkyně údolí Arryn) jej proto chtěl „vidět letět“. Žalářník Mord se s Tyrionem rád zahrává a nechává jej hladovat. Tyrion jej však svou lstivostí, slibmi a horou zlata přesvědčí, aby zašel za lady Lysou (mimochodem také sestrou lady Catelyn) s prohlášením, že se Tyrion chce přiznat ke svým činům. V síni, plné lordů a vysokopostavených lidí však Tyrion neříká právě to, co chce lady Lysa slyšet, zmínka o snaze zavraždit malého Brana Starka nepadne. V poslední chvíli žádá Tyrion o „boží soud“, tedy souboj zástupce údolí Arryn proti svému zástupci. Lady Lysu chtějí zastupovat mnozí, zatímco pro skřeta se nikdo nehlásí. Nakonec Tyriona nesklame Bronn, se kterým se kdoví proč postupně sblížil a který je za něj ochoten bojovat.

    [Filler – Tyrion 5 – 6]

    Bronův souboj se sirem Vardisem Egenem je zprvu rovnocenný, rytíř v těžké zbroji je ale méně pohyblivý a přilba mu omezuje výhled. Bronn je na druhé straně oděn lehce, což mu umožňuje lépe odrážet seky protivníka a dává mu výhodu rychlosti. Souboj dopadne k očekávání Tyriona a lady Lysa, i když se vztekem, musí dostát svému slibu a Tyriona s Bronnem propustit. Dostanou zásoby na cestu, ale jedou sami. Horské chodníky jsou rovnako nebezpečné, jako na cestě do údolí a lady Lysa to dobře ví.

    Tyrion – 6

    Někde na horské stezce se den chýlí ke konci a naproti Bronnovu nesouhlasu je rozdělán oheň. Tyrion s Bronnem rozmlouvají o svých touhách. Tyrion se přiznává ke své lásce, dívce, kterou potkal v jedné hospodě. Ve své mladické touze si ji chtěl vzít (což se mu po dohodě s opilým septonem také podařilo), později se ovšem ukázalo, že to všechno na něj narafičil jeho bratr Jaime. Dívka byla vlastně děvka, které Jaime zaplatil, aby obrala Tyriona o panictví. Pak jí lord Tywin zaplatil za obsloužení svých strážných a nakonec Tyriona, za což zaplatil zlatou mincí. Tyrion na to nikdy nezapoměl. Po rozhovoru se skřet uloží ke spánku, ze kterého je později zburcován Bronnem. Blíží se nepřítel z okolitých vrchů. Domorodci zprvu chtějí malou družinu zabít a okrást, ale Tyrion je nakonec přesvědčí, že když jej ušetří, čeká je mnohem větší odměna. Údolí Arryn.

  • upraveno 25. července 2007

    [Filler - Tyrion 6 – 7]

    -

    Tyrion – 7

    Tyrionovi se podařilo přesvědčit horské kmeny a jejich cesta z Arrynského údolí se končí na rozcestí, kde Tyriona předtím zajala lady Stark. Tyrion se sebou veme zástupce jednotlivých kmenů a sejde k hostinci vstříc lannisterovské armádě. Své divoké společníky zanechá venku a sám vstoupí do hostince. Uvnitř v jídelně najde svého otce Tywina a strýce Kevana Lannisterovy. Lord Tywin jako vždy vůči Tyrionovi nedává najevo žádnou vstřícnost a suše konstatuje, že jeho bratr Jaime by se nikdy do zajetí ženy neodevzdal. Tyrion se dále dozvídá o průběhu války a o Jaimeho tažení na Řekotočí. A také to, že Eddard Stark je zajat a král Robert mrtev. Lord Tywin nabídne Tyrionovi velení, ten však musí nejdřív vyřídit jinou záležitost a požaduje tři tisíce zbrojí se zbraněmi a vším kolem. Jejich rozhovor přeruší Šagga, jeden z divochů, který dovnitř vhodí kapitána stráží, který se opovážil na něj vytáhoun ocel a zlomí mu meč. Lord Tywin tak nečekaně spozná Tyrionovi společníky. Dovnitř následně vejde posel se zprávou, že Robb Stark se svou armádou vyrazil na jih a lordu Tywinovi se malou lstí podaří přesvědčit vůdce horských kmenů, aby se přidali k jeho armádě, z čehož Tyrion moc nadšen není.

    [Filler - Tyrion 7 – 8]

    -

  • upraveno 16. srpna 2007

    Tyrion – 8

    Válka s armádou severu se blíží a Tyrion se opozděně dostavuje do hlavního stanu nad bojištěm. Lord Tywin mu sděluje, že bude se svými divochy bojovat pod serem Gregorem a bude bránit levé křídlo hned vedle řeky. Tyrion se chce najíst, ale řeči svého otce mu vší chuť do jídla vemou, takže se vrátí do svého tábora. Bronn mu mezitím našel dívku Šae, kterou uzmul některému z nižších lordů. Stačilo říci jméno Lannister. Tyrionovi se zalíbí a ztráví s ní noc. Časně ráno jej vzbudí ryk trumpet, povolávající do zbroje. Spěšně za pomoci svého panoše navleče snůšku různých kusů brnění na sebe a na koni vyrazí na bojiště. Nepřítej je již blízko, uvědomí si Tyrion, musel asi pochodovat celou noc. To by jej mohlo dostatečně oslabit. Zanedlouho se ztrhne opravdový boj a v jeho víru už hájí každý jenom sebe. Tyrionovi se podaří skolit pár protivníků, načež je zatažen do krátkého, ale intenzivního souboje s nepřítelským rytířem. Ač je Tyrion sám raněn, rytíř seveřanů je po šťastné náhodě pohřben pod svým koněm a nemůže se hýbat. Vzdá se Tyrionovi, který sám nemá daleko úplnému vyčerpání. Po konci bitvy Tyrion se svými muži dohledá přeživší a shromáždí je zpět v táboře. Lord Tywin v bitvě velel rezervním jednotkám a zůstával většinou vzadu. Teď jej Tyrion najde u řeky popíjet a vyslechne zprávy o stavu lannisterské a severské armády a o zajatcech. Zjistí, že Robb Stark seveřanům nevelel, ale sám se svou vlastní částí vojska přebrodil u Dvojčat řeku a zamířil do Řekotočí na pomoc obleženým spojencům. Prý chlapec, myslí si Tyrion, a jěště k tomu zelenáč…

    [Filler – Tyrion 8 – 9]

    -

    Tyrion – 9

    Lord Tywin (a s ním také velitelé jeho armády a Tyrion) se dozvídají o porážce Jaimeho Lannistera u Řekotočí. Robb Stark navíc Jaimeho zajal a drží jej jako vězně. Lord Tywin, i když to nedává najevo, je rozčílen, ale také znepokojen. Tyrion to na něm vidí, poněvadž jej zná dostatečně dobře. Probíhají debaty o dalším vývoji a možných následcích tohto stavu. Lord Tywin je navíc také znepokojen tvořící se armádou Renlyho Baratheona z jihu. Tehdy padne pro Tyriona překvapivé rozhodnutí – lord Tywin jej posílá do Králova přístaviště. Na otázku co tam bude dělat je Tyrionovi sděleno, že vládnout, ale hlavně udržet na uzdě svou sestru a královnu Cersei a jejího syna, nyní krále Joffreyho. Tyrion je zaskočen a začne se na cestu připravovat i s ůmyslem vzít si sebou svou dívku Šae (naproti rozkazům svého otce).

  • upraveno 17. září 2007

    Střet králů

    04 – Tyrion – 01

    Tyrion přichází na schůzku malé rady s dopisem od svého otce Tywina Lannistera. I když s menšími potížemi, nakonec se dovnitř dostane, jenomže bez svého průvodu. Jeho sestra Cersei, prozatimní královná regentka, dopis převezme a po přečtení nemůže uvěřit tomu, co lord Tywin vzkazuje. Píše totiž, že se Tyrion má stát dočasným královým pobočníkem, než dorazí sám lord Tywin. Tyrion členy rady požádá, aby je s Cersei nechali osamotě. Malíček jěště stihne Tyrionovi připomenout neblahý osud předchozích pobočníků, načež si Tyrion připomene, že si s ním musí dát osobní rozhovor. Když všichni odejdou, Cersei stále nechce uvěřit, že lord Tywin neuposlechl její rozkaz a nepřišel s vojskem do Králova přístaviště sám. Tyrion jí připomíná, že jejich otec má docela velkou armádu a tudíž si může prakticky dělat, co sám uzná za vhodné. Tyrion také slíbí Cersei, že výměnou za její podporu osvobodí Jaimeho a navrátí zpět k ní. Dozvídá se, že Cersei má jenom Sansu a Arya se ztratila, čímž se možnosti výměny rukojmích zužují. Pak jí sděluje, že bláznivá rozhodnutí mladého krále Joffreyho musí skončit a pokud před Tyrionem Joffrey bude mít alespoň trochu strach, bude se chovat rozumněji. Cersei mu zcela nevěří ale svolí se svou podporou pro Tyriona. Tyrion se dále ptá na smrt lorda Arryna a po zmínce o jejím vztahu s Jaimem a několika jiných poznámkách dostává několik políčků. Ptá se i na smrt krále Roberta a Cersei připouští svou účast na jeho konci. Po konci rozhovoru Tyrion vychází ven a bere se sebou čekajícího Bronna. Osedlaní později vychází z Rudé bašty a přejíždějíc kolem brány Tyrion nařizuje sňat hlavy zrádců a předat je Tichým sestrám. Během projížďky městem (kterou celkem pravdivě ohlásil i své sestře Cersei) sleduje stav města a chubodu, která se čím dál tím víc přibližuje a stává reálnou. Když dojede ke hostinci, který je pravou příčinou jeho výletu, posílá doprovod zpět do hradu s tím, že tady bude nocovat. Vevnitř nachází kromě svých divokých kmenových příslušníků také Šae a napodiv lorda Varysa. Tím mu Varys naznačuje, že o Šae ví a že to je teď i jeho tajemství. Varys odchází a Tyrion skončí v měkké posteli s Šae v náručí. Optán na to, co bude v Králově přístavišti dělat dodává, že spravedlnost.

  • upraveno 23. září 2007

    Vyčerpávající, nebál bych se říct "towerofthehandovské". :) Chudák Tyrion, fackovací panák.

  • upraveno 23. září 2007

    Neboj, heade, já to Joeovi pokrátím pod zástěrkou gramatických úprav. U něj to zatím procházelo, není holt do Tyriona tak udělanej jako ty do těch svejch holek. ;)

  • upraveno 24. září 2007

    Ha! Odvážní muži!

    Pojďme je zabít! :twisted:

    To je len úvod do Tyriona, ostatné kapitoly tak obsažné nie sú 8)

  • upraveno 4. října 2007

    "Postarej se, aby dnešek hojně oplýval rozsekaným masem! Naplň tuto pláň pobitými válečníky. Vykoupej se v lidské krvi! Nakrm svou čepel jejich těly! Nechť pod vašimi zbraněmi padají nepřátelé jako obilí... Vneste děs mezi meče lebek... Vyhaslé oči, uťaté hlavy, hromady mrtvol - toť hudba pro můj sluch!" (from The Horned God)

    Ech, co jsem to vlastně..? Jo, ta zástěrka... :lol:

  • upraveno 22. ledna 2008

    09 – Tyrion – 02

    Večeře Tyriona a Janose Slynta je bohatá zejména na víno. Tyrion toho hojně využívá a dostává Janose stále víc do nálady. Diskutují spolu i o náhradníkovi za lorda Janose na post velitele městské hlídky. Pohádají se kvůli smrti Eddarda Starka. Při poptávce na syny se lord Slynt vyděsí, že jej nechá Tyrion okamžitě popravit. Když se ale dozví, že jej chce poslat ranní lodi k Noční hlídce, odvaha se mu vrátí zpět a vyhrožuje Tyrionovi, že to nemusí být jenom on, ale také skřet. Když se chystá na odchod, zastane mu cestu nový velitel městské hlídky Jacelyn Bywater s několika jejími členy. Velitel nechá Janose odvést a Tyrion mu pak udělí dodatečné rozkazy ohledně dalších pasažérů, kteří mají z města odejít.

    16 – Tyrion – 03

    Královná Cersei je rozzuřena listy z pera Stannise Baratheona o jejím cizoložství a původu mladého Joffreyho. Tyrion ji uklidňuje tím, že šeptanda brzo ustane a lidé si najdou jinou zábavu. Taky jí radí, aby vrátila míč zpět a rozšířila zvěsti o nevěrnosti Stannise, poněvadž většinu svého života tráví mimo své paní. V této lsti jim vděčně pomáhá Malíček. Pak se Tyrion ospravedlní a odejde za královskými záležitostmi. Oblékne se do slavnostnějšího oděvu a přijme kováře z města. Přikáže jim vyrobit řetěz na obranu hradu i přes jejich námítky, že musí pracovat na zbrojích pro královské vojsko. Nakonec se Tyrion odebere do Chatayina nevěstince, kde se s pomocí dívky jménem Alayaya dostane skrytě ven z domu. V průvodu Varyse, který se chová docela odlišně od svého běžného vystupování, dojde do stájí, nasedne na koně a odjíždí za Šae.

    18 – Tyrion – 04

    Tyrion je na návštěvě u velmistra Pycella a snídají spolu. Tyrion mu dává listy pro Dorana Martella z Dorne a poroučí mu je odeslat ihned . Než se Pycelle vrátí, nalezne Tyrion na polici jednu z velmistrových lahviček a schová si ji. Po návratu dokončí společný rozhovor a Tyrion odchází na nádvoří za čekajícím Bronnem. Ten hodnotí rytíře na cvičišti a dále povídá o nepokojích ve městě. Také přijel ser Alliser Thorne ze Zdi s jakousi rukou, Tyrion jej ovšem nechává čekat. Potká svou sestru Cersei, která vyráží na kontrolu městských bran a opevnění a sděluje mu, že lord Renly Baratheon s armádou vyrazil z Vysoké Zahrady. Tyrion už ovšem o tom ví od Varyse. Při návratu do svých komnat na něj čeká jeho páže Podrick Payne a oznamuje, že za ním přišel Malíček. V rozhovoru s lordem Petyrem dojde řeč i na dýku, která skoro způsobila smrt malého Brana Starka. Napokon Tyrion od Malíčka požaduje výpravu za Lysou Tully s požadavkem vyžádat od ní a její země věrnost králi Joffreymu a ten po chvíli souhlasí.

    21 – Tyrion – 05

    Tyrion navštíví pyromancery v jejich tvrzi a dává se do rozhovoru s jejich představitelem Hallynem. Požaduje od něj několik tisíc prázdných hliněných hrnců pro kapitány na hradbách. Hallyn se ošívá, ale pak přivolí. Zpět venku se u Tyriona zastaví Bronna se zprávou, že jej čekají u Boží brány a také jej chce vidět jeho sestra v Maegorově tvrzi. Tyrion ji nechává schválně čekat a vydává se nejdřív k Bráně. Tam mu ser Jacelyn Bywater sdělí příjezd sera Cleose Freye s mírovou nabídkou od Robba Starka a návrhem na výměnu zajatců. Tyrion nesouhlasí a poroučí ubytovat sera Cleose. Seru Jacelynovi jěště řekne o prázdných hrncích pro hradní stráže, které s nima a zelenou barvou mají cvičit střílení katapulty. Pak se Tyrion odebere do svých komnat, kde nachází královnu Cersei. Hovoří spolu o možnosti provdat mladou Myrcelle za Trystana Martella a zajistit si tak věrnost Martellova rodu. Cersei nesouhlasí, ale pak se rozlítí nad možným nebezpečím kvůli nadcházející válce s rodem Baratheonů. Nakonec jí Tyrion dává list s podmínkami Starků.

    26 – Tyrion – 06

    Královna leží ve svých komnatách po otráveném vínu a Tyrion jí přichází říct o vyplutí lorda Stannise z Dračího kamene a jeho obléhání Bouřného konce. Lord Renly se vypravil utkat se s ním a Tyrion celou záležitost pokládá za velice směšnou. Odejde od královny a nechá si zavolat sera Cleose, kterému nadiktuje své vlastní podmínky pro Starky. Také na zděšení některých přítomných poručí Vylarrovi místo ochrany královny doprovodit sera Cleose se všemi jeho muži. Pak předstoupí ser Alisser Thorne a požaduje muže na Zeď. Tyrion jej ovšem odbyje a doporučí mu porozhlédnout se ve věznicích, čímž jej samozřejmě rozhněvá. V noci jde Tyrion společně se svými horaly navštívit velmistra Pycella a najde jej v loži s dívkou. V rukou mocného Šaggy zazpívá každý vtáček a tak se Tyrion doví i o zradách Pycella, o otrávení krále a vpuštění vojsk do města za krále Aeryse. Znechucen ho nechá svázaného odvést.

    30 – Tyrion – 07

    Ranní návštěva Tyrionova bratrance Lancela je opravdu skorá. Lancel přichází s rozkazem od královny propustit velmistra Pycella. Když začne vyhrožovat, Tyrion z něj úskokem dostane přiznání, že spává s královnou. Lancel se nakonec zalekne důsledků zveřejnění této informace a usvolí se podávat Tyrionovi zprávy z královnina okolí. Pak si Tyrion nechá osedlat koně a znovu navštíví Chatayin nevěstiněc a přes Alayayu, která ho kryje, svou Šae.

    37 – Tyrion – 08

    Královna, Tyrion, Varys a Malíček přemítají nad vraždou lorda Renlyho. Většina jeho armády přešla k lordu Stannisovi, ovšem neučinili tak všichni. Tyrion chce Tyrellům nabídnout sňatek Joffreyho s Margaery Tyrellovou a zajistit si tak jejich věrnost. Hledá vhodného vyslance a nabídne se Malíček. Tyrion mu ovšem nedůvěřuje a přemýšlí o jeho záměrech. Malíček upozorňuje na to, že po návratu očekává od krále nebo královny odměnu za svou zásluhu. Po ukončení zasedání malé rady se jěště královná ptá Tyriona na přípravu řetězu a nakonec jej překvapivě políbí. Tyrion není schopen nic říct a přemítá, co má královna v úmyslu.

  • upraveno 22. ledna 2008

    42 – Tyrion – 09

    Mladá princezna Myrcella odchází lodí k Martellům z Dorne a kapitán ji má převézt do Braavosu, za což dostane bohatě zaplaceno. Během návratu procesí z přístavu se najednou dav okolních lidí vzbouří a začne dorážet na průvod. Králi Joffreymu přistane ve vlasech kupa hnoje a následně se strhne potyčka. Král ve snaze najít vinníka pošle do davu Sandora Clegana. Dav je ovšem již natolik pobouřen, že jsou taseny meče a nastává bitva. Jádro průvodu si proseká cestu pryč a za hradby, načež se plně projeví Tyrionova zuřivost z dětinského jednání Joffreyho a zfackuje jej. Chybí ovšem někteří spolujezdci, mezi nimi i Sansa. Pak ale přikvapí Sandor Clegane a přivede ji. Ve městě se posléze rozhoří požáry. Po krátkém rozhovoru s Bronnem napadne později Tyriona možnost vlády mladšího Tommena. To ovšem nese se sebou problém, že králem je teď Joffrey...

    45 - Tyrion – 10

    Mladý Lancel sděluje Tyrionovi novinky o úmyslu královny poslat mladého Tommena pryč do Růženína. Tyrion mu posléze dává dopis, zajišťující Tommenovi doprovod. Pak se s Bronnem vydá za Šae. Tam jej navštíví lord Varys, přinášící zprávy o otevření bran Bouřného konce lordu Stannisovi po smrti Cortnaye Penrose. Tyrion je vyveden z míry a obává se brzkého tažení na Královo přístaviště. Rozhodne se, že Šae zaměstná v kuchyni, aby jí měl blíž, což se ovšem nelíbí lordu Varysovi. Ten Tyrionovi poví o své kastraci a také o podezření, že smrt sera Cortnaye Penrose nebyla jen tak náhodná, ale že byl zavražděn (jako lord Renly). Tyrion se taky ptá na novinky o Malíčkovi, lord Varys ovšem žádné nemá.

    50 - Tyrion – 11

    Tyrion posílá své horaly do okolí města útočit na zásobovací kolony a podpůrné jednotky nepřítele, ale přikazuje nedat se zatáhnout do přímého boje. Bronnovi nařídí vypálit ve městě okolí hradeb až k řece a odvést z této oblasti všechny lidi. Pak odchází do septa, kde král Joffrey jmenuje nové příslušníky Královské gardy. Zpět ve svém soláru na něj čekají Hallyn Pyromancer a mistr Frenken s dopisy. Jeden z nich je od Balona Greyjoye, který se prohlašuje za krále ostrovů. Hallyn mu ukazuje nejnovější počty hrnců z divokým ohněm, které vydatně narostli. Prý je to díky kouzlům, které jaksi znovu účinkují a prý jestli Tyrion nezná nějaké draky. Tyrion odpovídá záporně a pak přijme lorda Bywatera. Ten mu přinese zprávy o princi Tommenovi, který se má dobře a je zdráv a spokojen. Poslední návštěvou je Varys se seznamem zrádců toho dne.

    55 - Tyrion – 12

    Tyriona na jeho cestě ke královně zastihne Varys se zprávou o smrti dvou mladých Starků. Tyrion ji předá Cersei a společně jedí. Královna je pobouřena tolika zradami a také říká, že nevěří Malíčkovi. Královna je v příliš dobré náladě a to se Tyrionovi nelíbí. Náhle mu řekne, že má jeho děvku a že Tyriona od začátku podezřívá z kutí piklů proti ní. Stráže vejdou s Alayayou, potřísněnou krví, když se jim vzpírala. Alayaya bude žít, pokud se nic nestane králi Joffreymu, to je královnino rozhodnutí. Když ji stráže odvedou pryč, Tyrion královně řekne o své nenávisti k ní, i když je jeho sestra a že si má dávat pozor každý den svého života. Zpět ve svém pokoji najde Šae, kterou přivedl lord Varys a dumá nad tajnou chodbou, kterou tak mohl učinit.

    60 - Tyrion – 13

    V přístavu zuří bitva a některé královské lodě hoří. Nepřítel se vylodil i na turnajovém pozemku a přetláčí se k bráně s beranidlen. Tyrion posílá Ohaře znovu ven, ale ten to odmítá. Tyrion si uvědomí, že je z něj pouhý stín – Ohař je unaven a taky se bojí ohně. Proto Tyrion vyráží sám jako vůdce a jede s doprovodem vstříc nepříteli.

    62 - Tyrion – 14

    Tyrion se nachází ve víru boje. Na břeh neustále proudí nové jednotky nepřítele a bojuje se všude. Jeho kůň si v skoku zlomí nohu a Tyrion jej musí podříznout. Pak vyčerpaně dál bojuje na palubách lodí. Jedna se s ním začne převracet a Tyrion ztrácí zemi pod nohama. Z vedlejší lodi k němu natahuje ruku ser Mandon Moore, Tyrionův instinkt ovšem v poslední chvíli zavelí ústup a tak unikne seku mečem. Vyšplhá na palubu a zrazu nad ním ser Mandon stane s mečem v ruce. Tyriona zachrání Podrick, který sera Mandona narazí na zábradlí. To povolí a zrádce ukryje hlubina.

    68 - Tyrion – 15

    Tyriona sužují noční můry a divné sny. Když se probere, leží mezi jinými zraněnými a nemůže se pohnout. Průběžně dostává mákové mléko a pak vždy přichází spánek. Když se později probudí, odmítne další uspávací prostředky a požaduje sundání obvazů. Mistr Ballabar zprvu nesouhlasí, ale na Tyrionovo naléhání tak přeci jen učiní. Tyrion je vážně zraněn, má pochroumaná žebra, proseknutý obličej a ránu od šípu na rameni. Prohlíží si sebe sama v zrcadle a již teď vidí jizvu, která mu bude zdobit tváře. Dozvídá se, že město zachránil lord Tywin, který přijel se svou armádou a napadl nepřítele zezadu. Pak žádá o svého panoše Podricka a jemu přikazuje nemluvit o Mandonu Moorovi, o něm ani o ničem, co se tehdy stalo. Posléze vyčerpán usíná.

  • upraveno 22. ledna 2008

    ACOK - Tyrion - filler medzi kapitolami

    Filler - 00 - 01

    Tyrion vjíždí do města se svou družinou a setkává se s králem a jeho doprovodem. Mladý král je překvapen, protože slyšel zvěsti o jeho smrti. Tyrion sa také setkává se Sansou, načež odchází za svými povinnostmi.

    Filler - 07 - 08

    Tyrion předejde zbití Sansy rytířem Borosem, které nařídil král Joffrey. Pak ji veme do pobočníkovy věže umít a převléct se a taky se vyspat. Pak si jěště chvíli povídají, zejména o králi a jejímu vztahu k němu a také o jejích prosbách za svůj rod.

    Filler - 12 - 13

    Tyrion vysedá na koně v družině krále a chystá se do boje. Krátce rozmlouvá se Sansou, kterou ovšem zavolá k sobě Joffrey a tím jejich rozhovor ukončí.

  • upraveno 22. ledna 2008

    Páni, ty ses tedy rozjel! Kdyby tohle vražedné tempo nasadili všichni, počítám, že do konce týdne bychom měli zesumářený celý Střet králů. 8)

  • upraveno 22. ledna 2008

    heavy_head wrote:
    Páni, ty ses tedy rozjel! Kdyby tohle vražedné tempo nasadili všichni, počítám, že do konce týdne bychom měli zesumářený celý Střet králů. 8)


    Presne tak.

    Zajtra bude Jon. :twisted:
  • upraveno 22. ledna 2008

    :o :twisted: 8)

    Být tebou, nebál bych se trochu toho piplání, zas tak to nehoří. :wink:

  • upraveno 22. ledna 2008

    heavy_head wrote:
    :o :twisted: 8)

    Být tebou, nebál bych se trochu toho piplání, zas tak to nehoří. :wink:



    Piplania?!? Tam nemám moc čo piplať, aj tak mi to Alek ešte zriedi! :mrgreen:
  • upraveno 22. ledna 2008

    Musím potvrdit, Alek má podobné cenzorské choutky, mnoho z mých nejlepších pasáží ze Sansy, ale i z Catelyn zůstalo na jeho řeznickém stole v kýblu na odpadky. :wink:

  • upraveno 22. ledna 2008

    Přesně tak, všechny vaše výplody snížím na svou úroveň. ;)

    Tss, vždyť jsem ti to tam pak vrátil, heade, ne? Zase ze mě nedělej butchera. Kdyby sumářil zajímavý postavy, tak bych to tam rád nechal, ale u Tullyjů to jinak nejde ;)

  • upraveno 22. ledna 2008

    Navrhuji udělit Joemu čestný titul "Bleskurychlý lord". 8)

    Chválím, vážně výborné.

    Mnou sumářené kapitoly naštěstí ještě Alekovu zběsilost nepoznaly. Nicméně na tom Headově tvrzení něco bude. Zrovna nedávno jsem lorda velitele viděl, jak se prohání po fóru s řeznickým sekáčkem v ruce a řve něco o probuzení draka. Jsem sice masívní zlovlk, co se jen tak něčeho nezalekne, jenže vím, kdy je nejlépe spustit ocas mezi zadní nohy a zalézt do nejhlubší nory. To byl právě takový případ.

    Jindy zase Alek prochází tématy s velkou sekerou; obut do měkkých kožených bot, tiše našlapuje. Když se ztišíte, můžete slyšet, jak mu stéká krev z ostří na zem. Kap - kap. Kap - kap. Kap - kap.

    Hrůzné.

  • upraveno 22. ledna 2008

    Pořádek musí bejt! A přitom stříká krev, to jinak nejde.

    I když teda na foru jsem se sekáčkem nebyl už ani nepamatuju. Teda co se týče obsahu, vzhled a funkce piluji stále. ;)

  • upraveno 22. ledna 2008

    Už od útlého dětství mu říkali Krvavý Alek. Na ruce mu padlo tolik kapek krve, že už je dávno přestal počítat. Jeho tiché, šouravé kroky ve tmě, byly předzvěstí toho, že se blíží a chystá něco děsivého, příšerného.

    Nevědělo se, odkud přichází, kdo je. Možná jeden ze čtyř Jezdců Apokalypsy.

    Kam jen vkročil, tam odpadávaly údy, hlavy, šlachy, věty, ba i celé odstavce. :!:

    Takový byl ten, jehož jméno je zvýrazněno rudou barvou (schválně mrkněte do uživatelského panelu).

    Buďte rádi, že jste ho na své cestě životem nepotkali.
    :shock: :twisted:

  • upraveno 23. ledna 2008

    "Je to pro vaše dobro", křičel v čele malé skupinky těch uvědomělých, ale bylo jich příliš málo, aby překřičeli ten vzpurný dav slabých ve víře. "Historie mi dá za pravdu," pravil Alek jako už před ním prohlásil strýček Fidel. A děl pravdu! ;))

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. května 2008

    Zdá se, že Joe zatím Tyriona nechává v rukou tichých sester, pročež se pomalu budu muset ujmout klávesnice, jež je mi mečem. Počítám, že sumářit Tyrionovy intriky bude náročnější, než boj Jona Zdiochránce, ale co se dá dělat. Snad bych o víkendu mohl započíti.

  • upraveno 21. května 2008

    To je chvályhodné předsevzetí. Možná bych se měl také někdy hlouběji ponořit do Sansy. :idea:

    Nyní však ne, jdu provést příslušné obřady a obětiny na oltář bohyně Niké.

    Modrá bude dnes vpodvečer obloha, ne rudá! :twisted:

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 21. května 2008

    Pozor s tím nořením, lord velitel by to mohl špatně pochopit a kdo ví, co by to přineslo.

  • upraveno 22. května 2008

    No vida! My spekulujeme, kdo byl skutečným Tyrionovým otcem, a on ho počal ser Flanker. Že ses nepochlubil! :twisted: :D

    Mě samotného čeká hloubkový ponor do bečky sádla. Celkem se do toho děsím a odkládám to jak to jen jde. Ale jak říká GRRM: "Jún je stresujúco blízko!" :roll: :wink:

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. května 2008

    Vzato takhle - vlastně se Tywinovi nedivím. Já bych Tyriona za syna nechtěl 8)

  • upraveno 22. května 2008

    Pche Tywin by měl být šťastný za takového syna a měl by děkovat všem bohům, že z něj vyrostlo aspoň tohle, při tak zoufalým -tomu-se-vlastně-ani-nedá-říkat-otci.

  • flanker.27flanker.27 Příslušník pražské hospody :)
    upraveno 22. května 2008

    Neříkám, že by byl nesympatický ( i když moje oblíbená postava to prostě není), jen že představa Tyriona coby syna jak ji sugeruje Léto mě zrovna nenadchla :)

Abys mohl komentovat, musíš se přihlásit nebo zaregistrovat.